Migren cerrahi tedavisi

Migren cerrahi tedavisi

Migren ameliyatı
Migren tedavisi için günümüz bilim insanlarınca geliştirilmiş pek çok ilaç bulunmaktadır, fakat bu ilaçların ne yazık ki hiçbirisi migrenin tamamen geçmesini sağlamamaktadır. İlaçlar yalnızca atakların şiddetini azaltmakta ve seyrini uzatmaktadır. Tüm bu şikayetlerden ve çağımızın bu sık görülen illetinden kesin olarak kurtulmanın yolu ise migrenin cerrahi tedavi yöntemidir. Zonklayıcı ve şiddetli ağrının yanı sıra migren ataklarında mide bulantısı, kusma, sese ve ışığa karşı aşırı hassasiyet ve görme bozukluğu gibi şikayetlerde husule gelmektedir.
Migren ağrıları günümüzde bilhassa da kadınların en sık yakındığı sağlık problemlerinin başında gelirken, migren ağrıları merdiven çıkma gibi fiziksel aktiviteler sonucunda artan ve en az 4 en fazla da 72 saat sürebilen zonklayıcı şiddetli bir baş ağrısıdır
İlaçlarla kesin tedavi söz konusu değildir. Migren, kafamızın içinde yer alan temporal, frontal, oksipital ve nazal sinirlerin irritasyonu sonucunda husule gelmekte ve bu sinirsel uyarılar ve tetiklenme, bir domino etkisiyle nörokimyasal reaksiyonları ve yayılan bir ağrı tipini oluşturmaktadır. Hastanın fiziksel olarak muayene edilmesi ve hikayesinin dinlenmesi neticesinde uzman bir doktor sinirsel tetiklenme noktalarını kolaylıkla anlayabilir.

Migren ameliyatı nasıl yapılır?
Sinirsel yapının cerrahi yöntemlerle gevşetilmesi, üzerindeki baskının kaldırılıp serbest bırakılması migrenin cerrahi yöntemlerle tedavisidir. Migrenin cerrahi tedavisi günümüzde çığır açmıştır. Çünkü bu yöntemde migren ağrısı yaşayan hastaların yaşam kalitesini ciddi oranda arttırmaktadır. Plastik cerrahi uzmanları alın, kaş üstü ve şakaklardan başlayan ağrı krizlerini azaltmak için göz çukuru üzerinde bulunan sinirlere yönelik tedavi uygulamaktadır. Sinirlerin çıktığı kafatası deliklerini genişletmesi, ve sinirlerin etrafında bulunan ve sinirleri sıkıştıran kasları ve sinirlerin serbest bırakılması ile yapılan migren ameliyatı başarılı bir şekilde sonuçlanır.
Bir önceki Çok tuzlu yemenin zararları nelerdir? başlıklı konumuzda tuzun zararları nelerdir hakkında bilgiler sunulmuştu.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.