Mikrosefali Nedir?

Mikrosefali Nedir?
Yeni doğan bebeklerin rutin kontrolleri sırasında her çocuk doktoru muayene esnasında bebeklerin kafa büyüklüğünü de ölçmektedir. Gelişmeyen kafa yapısı beyin fonksiyonlarının da gelişimini etkilediği için ebeveynlerin bu konuda bilinçlenmesi son derece önemlidir.
Mikrosefali, kafa büyüklüğünün standart değerler altında kalması, kafanın çocuğun yaşına oranla küçük kalması sorunudur. Bir çocuğun kafa yapısı normal değerler altında ise beyin gelişiminde de sorun olduğunu gösterir. Hekimin yapmış olduğu rutin kontroller sırasında çocuğun kafa yapısının yaşıtlarına oranla küçük kaldığını saptaması durumunda mikrosefali hastalığı teşhisini koyar

Çocuğun kafa yapısında yaşanan bu gelişmemişlik sorununun nedenlerini hekimler şöyle sıralamakta;

 
Bu faktörlerin sebep olduğu mikrosefali hastalığı çocuğun bilişsel işlevlerinde bozukluğa, dikkat eksikliğine ya da serebral palsiye neden olur. Mikrosefali hastası çocuklarının büyük bir bölümü ise sara (epilepsi) hastası olmaktadır.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: mikrosefali nedir, mikrosefali tedavisi, mikrosefali belirtileri, mikrosefali hastaları, mikrosefali ne zaman belli olur

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.