Okul çağındaki çocuklara sütün faydaları

Okul çağındaki çocuklara sütün faydaları
Dr.
Okul çağında sütün faydaları
19 mayıs üniversitesi gıda mühendisliği bölümü öğretim üyesi Porf. Okul çağındaki çocukların düzenli olarak her gün tüketmiş oldukları süt hem zihinsel hem de bedensel gelişim üzerinde muavenet etmektedir.
Sadece küçüklerin değil büyüklerin de günde en az 2 bardak süt içmesinin sağlık açısından önemini vurgulayan uzman hekimler yaptıkları araştırmalarda bilhassa okul çağındaki çocukların süt içmelerinin çok daha faydalı olduğunu açıkladılar. Okul çağında çocuklara sütün faydaları nelerdir, çocuklar için süt ne önem taşır uzmanların açıklamalarına bir göz atalım
Abdulkadir Hurşit, okul çağında olan çocukların her birisinin düzenli süt tüketmesini tavsiye ediyor Abdulkadir Hurşit sütün bedeni geliştirdiğini beyni de mükemmel bir şekilde çalıştırdığının altını çizmekte. Okullarda çocukların yüksek başarı sağlamaları için süt içmeleri çok mühimdir. Süt içen çocuklar içmeyenlere nazaran daha yüksek başarı göstermektedir. Laktoz ve amino asitleri bol miktarda ihtiva ettiği süt, beyin gelişiminin katkısına yardımcı olmaktadır.

Süt içmeyen çocuklarda beyin hücreleri daha az iken düzenli süt tüketen çocuklarda beyin hücreleri hem daha fazla hemde daha iyi bir şekilde gelişmiş oluyor. Mantıksal düşüncenin ve bir olayın hatırlanması konusunda üstün ve zihinsel aktivitelerin daha berrak olduğu süt içen çocuklarda görülmektedir. İnsan vücuduna zararsız olan ve bildiğiniz yağlarında en mükemmelini içinde barındıran süt, sindirimi de kolay olan bir gıdadır. Sütün içerisinde hayvansal proteinler bulunmakta ve bu da sütün daha kolay sindirilebilir olmasına olanak sağlamaktadır. Çünkü bitkisel proteinler vücut tarafından daha zor sindirilmektedir. Beyni geliştiren laktoz şekeri ve amino asitler süt içerisinde bolca bulunduğu için çocuklara şiddetle tavsiye edilir.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.