PLASENTOSENTEZ YÖNTEMİ Faydaları

PLASENTOSENTEZ YÖNTEMİ Faydaları
Alınan kan doğrudan dölüte ait olmadı­ğından, amniyon sıvısı ve anne kanıyla bulaşmış olduğundan güvenirliliği kısıt­lıdır. Böylece hem anne ve dölütün kanı­nı, hem de amniyon sıvısını içeren bir ömek elde edilmiş olur.
PLASENTOSENTEZ YÖNTEMİ
Fetoskopi yöntemine göre daha sınırlı düzeyde de olsa hemoglobin değişiklik­lerinin önceden belirlenmesini sağlar. Bu örnek he­men incelenir ve dölütün kan hücrele-^feV;$g§Sö|Ş&SBı ^Sgg^Msâı -sap­tanmaya çalışılır.
İşlemin ultrasonografik denetim al­tında gerçekleştirildiği koşullarda bile istenmeyen durumlarla karşılaşma ola­sılığı oldukça yüksektir. Aynca eteneye birçok kez girilip çıkılması etene içi kanama tehlikesini artırır.
Plasentosentez yönteminde amniyo­sentez iğnesiyle etenenin dölüt yüzüne ulaşılır ve iğneye kan dolması beklenir
Bu nedenle fe­toskopi her zaman plasentosenteze yeğ tutulur. Sıvıdan aynştınlarak inceleme­ye alınacak olan kanın dölüte ait oldu­ğundan emin olmak için, anne alyuvar­larının dölüt alyuvarlarından daha kü­çük olduğunu algılayabilen özel bir araç kullanılır. Annenin damarından alman kan örnek sıvıyla birlikte araca konur. Araç annenin alyuvarlarının or­talama büyüklüğünü hesaplayarak sıvı­nın içinden bu büyüklükteki hücreleri ayırır. Sıvıda yalnızca dölüte ait kan hücreleri kalır.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.