Pnömoni nedenleri nelerdir?

Pnömoni nedenleri nelerdir?
Pnömoni nedenleri olan bakteriler , bakterili havanın solunmasından, bakteri bulaşmış olan ağız sekresyonlarının aspirasyonundan, kanda bakteri çoğalmasından ve akciğerlere direk yayılma göstererek pnömoniye sebep olmaktadır.
Akciğer dokusunun ve terminal hava yollarının infeksiyonu olarak tanımlanan pnömoni yani halk arasında bilinen adı ile zatürre, ekseri küçük çocuklar ve yaşlılar arasında yaygın olan, hafif ya da ağır bir şekilde husule gelen ve kimi zamanda ölümle sonuçlanan ateşli ciddi bir hastalıktır. Pnömoni (zatürre) hastalarının eğer yaşamış oldukları başka sağlık sorunları bulunmuyorsa hastalık hafif bir şekilde seyir ederken, kronik rahatsızlığı bulunanlarda pnömoni ağır bir şekilde seyir etmekte ve kişinin yaşamına son verebilmektedir.
Pnömoni nedenleri
Pnömoni hastalarında hızlı bir şekilde nefes alıp verme, ateşlenme, kuru ya da balgamlı öksürük, göğüste çekilme hissi, göğüs ağrısı, solunum hareketlerinde azalma, nabız hızlanması, beslenmede zorlanma, kusma, baş ağrısı çekme, burun kanatlarının solunuma eşlik etmesi, sürekli uyuklama hissi gibi belirtiler söz konusudur. Hastalığa ise bakteriler sebep olmaktadır.

Pnömoniye sebep olan bakteriler 4 farklı yolla akciğere ulaşıp akciğerin fonksiyonlarında bozukluğa yol açıp hasar oluşturmaktadır

Ayrıca pnömoni sebepleri arasında alkol, sigara ve uyuşturucu kullanımı, kötü hayat şartları, ağır seyir eden grip, difteri, suçiçeği, kızamık, boğmaca ve tifo gibi hastalıklarda yer almaktadır. Çünkü bu tür faktörler vücudun aşırı şekilde zayıf düşmesine sebep olur ve bakterilerin daha hızlı yayılmasına, akciğerlere daha kısa sürede ulaşmasına sebebiyet verir.
Bir önceki Doğal ağrı kesiciler nelerdir? başlıklı konumuzda ağrı kesici bitkiler ve ağrı kesici özelliği olan bitkiler hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: pnömoni nedenleri, h3n2 virüsu pmomoni, pnomoni kanda bakteri, pnömoni nin nedenleri, pnömoni tehlikeleri nelerdir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.