Ramazanda dikkat edilmesi gerekenler

Ramazanda dikkat edilmesi gerekenler
Ayrıca ramazanda oruç sebebiyle halsizlik, baş ağrısı, mide ağrısı, üşüme, dikkat yetersizliği gibi daha pek çok durum yaşanacaktır.
Ramazan ayında oruç tutulmasından dolayı uzun saatler boyunca yaşanan açlık nedeniyle vücutta bir takım değişiklikler meydana gelecek ve bu değişiklikler arasında da en çok bireyler kan şekeri düşüklüğünden yakınacaklardır. Çünkü uzun açlık döneminden sonra bu tür gıdaların tüketilmesi vücuda ağırlık verecek, bizi uykuya meyilli hale getirecek, halsiz bırakacak ve metabolizmamızın yavaşlamasına sebep olacak.
Ramazanda nelere dikkat etmeli?
Uzun süren açlık sonrasında iftarda yediğimiz yiyeceklerin türlerine çok dikkat etmemiz gerektiğini söyleyen uzmanlar, özellikle de karbonhidrat ve yüksek kalori içeren gıdalardan uzak durulması konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Tüm bu durumları kolay bir şekilde atlatabilmek, açlığa karşı bedenimizi dinç tutabilmek, aklımızı işimize verebilmek için uzmanların ramazanda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında yaptıkları açıklamaları sizlerle paylaşmak istedik
Tüm bunlar sonucunda da oruç dönemi boyunca kilo almamız da kaçınılmaz olacaktır.

Sahurda ise tok tutacağına inanılan börek, çörek tarzı hamur işlerinden uzak durulmalıdır. Çünkü bunlar midede ağırlık hissine yol açıyor. Ayrıca mide yanması, mide ekşimesi, mide ağrısı gibi mide rahatsızlıkları husule geliyor. Sahurda ve iftarda vitamin ve mineral bakımından zengin olan meyve ve sebzelere yönelmelisiniz. Bu sayede vücudun vitamin ve mineral dengesi bozulma ve hastalıklara karşı daha dirençli hale gelirsiniz.
İftar ve sahur arası 3 öğün şeklinde ayarlanmalıdır. İftarda çok ağır besinler tüketmemeniz gerektiğini bilmeli ve bu öneriye sahurda da dikkat etmelisiniz. İftar ve sahur arasında bol su tüketimine de özen gösterin. Sahurda su tüketimi en az 1 litre olmalıdır.
Bir önceki Ramazanda nasıl beslenmeli? başlıklı konumuzda iftarda beslenme önerileri, oruçta nasıl beslenmeli ve Ramazanda beslenme önerileri hakkında bilgiler sunulmuştu.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.