Romatizma tedavisi nasıl yapılır?

Romatizma tedavisi nasıl yapılır?
İç organlarımızda da çeşitli rahatsızlıklara sebebiyet veren romatizma hastalığı tek bir hastalık olmamakta 200′den fazla çeşidi ile görülmektedir. Aniden ortaya çıkabilen ya da yavaş yavaş gelişebilen romatizma hastalığı tedavi edilmez ise ağrı, ateş, eklem tutulmalar, zayıflık, iç organların tutulması gibi pek çok şikayet yaşam boyu sürecektir.
Kas ve iskelet sistemi vücudumuzun hareket edebilmesini sağladığı için, bu sistemde mütenevvi nedenlerden kaynaklı olarak husule gelen şişlik, ağrı, hareket sınırlanması romatizma olarak kabul edilen bir hastalıktır. Peki romatizma nasıl tedavi edilir?
Romatizmanın tedavisi
Yumuşak doku romatizması, eklem romatizmaları, iç organ romatizmaları ve bunların bir arada olduğu tiplerden oluşan romatizma hastalıkları bulunduğu yere göre bu şekilde sınıflandırılmaktadır. Kız çocuklarında ve kadınlarda görülme olasılığı daha yüksek olan romatizma hastalığının tedavisi için erken teşhis çok önemlidir
Romatizma hastalığının tedavisi için uygulanacak yöntem hem romatizmanın tipine hemde kişiye göre değişkenlik gösterir. Doktor kontrolü altında romatizma hastalarına ilaç ya da fizik tedavisi önerilir. Ancak romatizma hastalığının kesin geçmesi diye bir şey söz konusu değildir. Bu tedavi yöntemleri hastalığı tamamen yok etmez, yalnızca ilerlemesini önler ve şikayetleri azaltır.

İlaçlar sayesinde hastanın yaşamış olduğu ağrılar dindirilmekte ve hayatı daha çekilir, kolay bir hale getirilir. Romatizmanın ilaç tedavisinde hastanın ağrıları diner, hastalığın ilerlemesi durdurulur ve şişliklerin inmesi sağlanır. Ağrı kesici, kas gevşetici, vitamin takviyesi, tansiyon düşürücü ilaçlar hastanın genel durumuna göre doktor tarafından reçete edilir.
Bir önceki Tansiyonu ne düşürür? başlıklı konumuzda tansiyon nasıl düşürülür hakkında bilgiler sunulmuştu.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.