Safra kesesi kanseri tedavisi

Safra kesesi kanseri tedavisi
Ameliyat ile hastanın safra kesesinin etrafında yer alan lenf bezleri çıkartılır.
Safra kesesinde oluşan kist, polipler, enfeksiyonlar ve taşlar gibi mütenevvi faktörlerin rol oynadığı safra kesesi kanseri ekseri kadınları hedef almaktadır. Tüm bu belirtileri yaşıyorsanız muhakkak safra kesesi kanseri olduğunuzdan şüphe etmeli ve tedavi için uzman bir hekime başvurmalısınız. Karında hissedilen ağrı ve ağrının oluştuğu bölgede şişlik, aşırı geğirme ve gaz çıkarma, bulantı ve buna bağlı kusma şikayetleri de safra kesesinde kanser oluştuğunun belirtileridir.

Safra kesesi kanseri tedavisinde genellikle cerrahi işlemlere başvurulmaktadır
Eğer ki var olan tümörün bağırsağı tıkama gibi bir etkisi söz konusu ise kesesi ve bağırsak arasına bypass gerçekleştirerek bir bağlantı oluşturulmaktadır. Safra kanalına yerleştirilen şemsiye ile safra kanalının tıkanmasının önüne geçilmeye çalışır.

Safra kesesi kanserinin tedavisi için uygulanan ameliyatın yanı sıra radyoterapi uygulamasına da başvurulur. Böylece vücut dışına veya karın içine radyoaktif iğne uygulanır. Kemoterapide uygulanan bir diğer işlemdir.
Safra kesesi kanseri tedavisinde uygulanacak olan işlemler hastalığın dönemine göre değişir. Eğer hastalık erken dönemde ise lenf bezleri alınır, radyoterapi ve kemoterapi uygulanır. İleri dönemde olan safra kesesi kanseri tedavisi için ise ışın ile birlikte kemoterapi ve endoskopik stentleme tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.
Bir önceki Safra kesesi kanseri nedenleri başlıklı konumuzda safra kesesi kanseri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: safra kesesi kanseri, safra kesesi kanseri tedavisi, safra kesesi kanseri teşhisi, safra kesesindeki kist mide bulantisi yaparmi

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.