Şeker hastalığı neden olur?

Şeker hastalığı neden olur?

Beslenme yoluyla alınıp karaciğerde depolanan ve oradan da kana salınan glukoz, insülin hormonu vasıtasıyla hücre için girerek enerjiye dönüşmesi gerekirken, bu durumun böyle işlememesi, insülinin vücutta yeterli miktarda olmaması ya da hiç bulunmaması şeker hastalığına yol açar. gibi belirtilerle kendini belli etmektedir. Çünkü şeker hastalığı kalıtsal olabiliyor ve daha doğmamış anne karnındaki çocuğa anne ya da babadan geçebiliyor.

Vücutta insülin yoksunluğu nedeniyle şekere ihtiyaç duyan hücreler şekersizlik çektiği ve kanda da şeker miktarı haddinden fazla olduğu için kanda şekerin artması vücut hücrelerinin tümünü tahrip ederek zehir etkisi yaratmaktadır.

Şeker hastalığına sebep olan riskleri sıralayacak olursak eğer bunların ilk başında genetik faktörler gelir. Tıp literatüründe diyabet olarak geçen şeker hastalığı, aşırı idrara çıkma, yorgunluk, susama, kilo kaybı vb
Çocuk büyüdükçe şeker hastası olma riski de daha da artıyor.
Kalıtsal olmasının yanı sıra şişmanlık, mikroplardan etkilenmek, duygusal bozukluklar, salgı bezi problemleri de şeker hastalığına sebep olan diğer faktörlerdir.
Bir önceki Mesane kanseri belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda mesane kanseri, mesane kanseri belirtileri ve mesane kanserinin belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: hamilelikte şeker hastalığı neden olur

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.