Şeker hastalığı tedavisi

Şeker hastalığı tedavisi
Bu sebepler, şeker hastaları muhakkak tedavi olmalılar. Görme kusuru, felç, kalp hastalıkları, yaraların iyileşmesinde gecikme, böbrek hasarı, aşırı idrara çıkma, yorgunluk, susama ve kilo kaybı gibi şikayetleri yaşıyorsanız şeker hastası olmuş olabilirsiniz.
Besinlerden elde edilen ve karaciğerde depolanarak kana salınan glukoz, insülin yardımı ile hücre içine girip orada depolanamıyor ve kullanılamıyorsa, kanda birikmeye başlayarak hastalarda mütenevvi şikayetlere sebep olmasının yanı sıra hayati risk teşkil etmektedir. İdeal kiloyu da kontrol altında tutmak için günlük düzenli beslenme özen gösterip, egzersiz ve spor yapmalı ya da en azından her gün en az 30 dakika yürüyüş yapmalıdırlar.

Şeker hastaları haftada bir kereye mahsus sabah akşam şeker ölçümü yapmalı ve yaptığı ölçümü kayıt altına alarak kontrollü bir şekilde yaşam sürmeye kendilerini adamalıdır
Aynı zamanda şeker hastaları diyetisyen kontrolünde sağlıklarını tehdit etmeyecek besinleri tüketmeli, öğün atlamamalı ve hekimlerinin sözlerinden dışarı çıkmamalıdırlar.

Fruktoz, sakkaroz veya şeker gibi maddeler ihtiva eden gıda ürünlerini kullanmaktan sakınmalısınız. Şeker hastaları bu hastalık barışık yaşamayı öğrenmelidir. Bu hastalığın günümüzde kesin tedavisi yoktur, ancak dikkat edilmesi gereken bu hususlar sayesinde hastalığın sebep olacağı sorunları yaşamamış olur ve hayatınız daha çekilir bir hal alır. Aksi durumda şeker hastalığı sizi ölüme kadar götürebilir.
Bir önceki Mesane kanseri belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda mesane kanseri, mesane kanseri belirtileri ve mesane kanserinin belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: şeker hastalığını azaltmak için ne yapmömalı, şeker hastalarına öneriler nelerdir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.