Şeker ilacı beyin hücresi yapıyor

Şeker ilacı beyin hücresi yapıyor

Araştırma başkanı, Toronto Üniversitesi uzmanlarından Freda Miller, öncelikle yaralanma veya ışın tedavisi sonucu beyin hasarı oluşan hastalarda metforminin olumlu etki edip edemeyeceğini araştırmak gerektiğini belirtti. Bunun sonucunda da beyindeki kök hücreler, çalışır durumdaki sinir hücrelerine dönüşüyor.
Araştırmaya göre, metformin, belirli genleri devreye sokarak, PKC-CBP reaksiyon zincirini faaliyete geçiriyor ve böylece hücre içerisinde biyokimyasal bir tepkime zinciri başlıyor.
Farelerin labirent deneylerinde de daha başarılı olduğunu bildiren bilim adamları, metforminin ölen beyin hücrelerinin yerine geçmeleri için kök hücreleri uyararak, Alzheimerli hastaların unutkanlık sorununu azaltabileceğini tahmin ediyor.

Kanadalı bilim adamları, sonuçları Cell Stem Cell dergisinde yayımlanan araştırmada, metformin verilen farelerin beyninde yeni sinir hücresi oluşumunun arttığını gördü

Hedefin, beyin dokusunun, normalde zayıf olan yenilenme kabiliyetini ilaç yardımıyla güçlendirmek olduğunu ifade eden Miller, bugüne kadar ise kök hücre nakli yapılmaya veya mevcut kök hücrelerin uyarılmaya çalışıldığını kaydetti.

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.