Şeker komasının nedenleri

Şeker komasının nedenleri
İşte bu toksik asitlerin kanda aşırı miktarda bulunması şeker koması nedenleridir. Kan şekeri düzeyiniz desilitre’de 600 mg ı (mg/dL), veya litrede 33,3 milimol’ü (mmol/L) aştığında bu duruma diyabetik hiperosmolar sendromunu husule getirir ve bu sendromda şeker koması sebepleri arasında gösterilmektedir.
Şeker koması neden olur?

Şeker koması en çok Tip1 diyabet hastalarında husule gelmekte ancak nadirde olsa Tip2 diyabet türünde ve gertasyınel diabetes mellitus türlerinde de görülmektedir. Tüm bunların gerçekleştiği sırada metabolizmada keton olarak isimlendirilen toksik asitler husule gelir.
Şeker koması durumunda kas hücrelerimiz enerjisiz kaldığını ifade etmek için sinyal göndermeye başlarlar ve bu durum sonucunda vücutta bulunan tüm yağ stokları enerjiye dönüştürülmeye başlanır
Şeker koması nedenleri arasında yer alan bir diğer husus ise, beynin temel işlevlerini yerine getirmekle yükümlü olan glikozun ciddi oranda düşmesidir.
Bir önceki Mesane kanseri nasıl tedavi edilir? başlıklı konumuzda mesane kanseri, mesane kanseri nasıl tedavi edilir ve mesane kanserinin tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: şeker komasına nasıl girilir, şeker komasına kaçta girilir, şeker koması nasıl anlaşılır, şeker komasına neden girilir, Kaçta şeker komasına girilir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.