Serebral palsinin belirtileri

Serebral palsinin belirtileri

Hem gebelik dönemlerinde hem doğum esnasında yaşanılan bir takım problemlerden kaynaklı olarak husule gelen serebral palsi, yeni doğan bebeklerde pek bir şikayet yaratmasa da, serebral palsili doğan çocukların büyümesiyle serebral palsi belirtilerini göstermeye yavaş yavaş başlar. Serebral palsinin belirtileri arasında en yaygın olanı kaslarda katılık ya da sıkılık olmasıdır. Abartılı reflekslerin husule gelmesi de serebral palsi belirtileri arasındadır. İşte serebral palsi hastalığının belirtileri…
Serebral palsi hastalığı belirtileri
Serebral palsi hastalığının belirtileri ilk zamanlarda belli olmamakta, bebekler 3 yaşında bastıkları zaman bu hastalık kendini belli etmeye başlamaktadır. Serebral palsinin zamanla ortaya çıkartmış olduğu bu belirtiler çocukların yaşam kalitesini ellerinden almakta ve beyin hasarına yol açtığı için çocuklar hem zihinsel hem de fiziksel kusurlar yaşamaktadırlar
Ayak uçlarında yürüme, yürürken ayağı sürüme, eğilerek ya da makaslama şeklinde yürüme gibi abartılı hareketler serebral palsi belirtileridir.

Yaşamın birkaç ayında ya da birkaç yılında serebral palsinin belirtileri ortaya çıkar. Aşırı katı ya da gevşek olan kas tonusu serebral palsiyi işaret eden belirtiler arasındadır. İstemli hareketlerin yapılmasında zorluk çekme ve abartılı refleksler sergileme gibi davranışlarda bulunan çocuklarınız varsa mutlaka serebral palsi şüphesi akla getirilmeli ve uzman bir hekime götürülmelidir.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: serebral palsi belirtisi, serebral palsi hastalarının yaşam kalitesi, Serebral Palsi hastalığı, serebral palsy belirtileri nelerdir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.