Siğil ve tedavisi

Siğil ve tedavisi

Vücudun çeşitli bölgelerinde derinin üst kısmında ortaya çıkan, bir çeşit virüs olan ve estetik görünümü bozan cilt lezyonlarından biri olan siğil, aynı zamanda bulaşıcıdır.

Human Papilloma virüs (HPV) virüsünün enfeksiyonu sonucu ortaya çıkan siğiller, daha çok ayak tabanında meydana gelirler. Derinin üzerinde çıkan bu siğiller ten renginde olup, görünümleri ise kabarık ve pürtüklüdür. Sert bir tabakaya sahip olmalarından dolayı da, ciddi rahatsızlık verirler. Ya tek tek yada gruplar halinde görülürler
ayak altında çıkan siğillerin üzerine sürekli basıldığı içinde, büyüme gösterirler.

Siğiller çoğu zaman çocukluk dönemlerinde meydana gelirler. Erkeklerin sakal bölgelerinde çıkarken, kadınlarında bacaklarında sıkça oluşurlar. Bazı siğiller kabarık olduğu gibi bazıları da düzdür. Siğiller temas halinde insandan insana geçerler. Temas halinde ciltteki çatlaklardan deri altına girerler.
Siğillerin çeşitli tedavi yöntemleri vardır. İlaçlarla, merhemlerle, lazerle yada cerrahi yöntemlerle yok edilebilirler. Tedavi edilmeyen siğiller vücutta daha başka bölgelere sıçrayabilir. Siğil tedavisi için kullanılan ilaçlar tedavinin daha geç olmasına neden olduğu gibi, yan etkileri de bulunabilir. Krem ve jeller ise yüzeysel etki gösterdikleri için bu yöntemler geçicidir ve siğiller tekrarlanabilir. En etkili ve en kısa süren tedavi yöntemi lazer tedavisidir.
Bir önceki Karpal tünel sendromu nedenleri başlıklı konumuzda Karpal Tünel Sendromu ve karpal tünel sendromu belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: lezyon çeşitleri, siğil geçirme yöntemleri, Vücudun belli kısmında çıkan

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.