Silikozis hastalığı tedavisi

Silikozis hastalığı tedavisi
Hastaların çalışma koşullarınında değişiklik yapılması, temiz ve sağlıklı ortamlarda bulunması, tozdan kaçınmaları, bulundukları ortamların havalandırılmaları ve en önemlisi de daha sağlıklı bir işte çalışmaları gerekir.
Uzun süre belirti göstermeden sinsi bir şekilde ilerleme kaydeden silikozis hastalığı, ne yazık ki pek çok hastada çok geç fark ediliyor ve bu durumda tedaviyi olanaksızlaştırıyor. Taş ocakları, kuvars değirmenleri, kum püskürtme işleri, kot taşlamacılığı, madencilik, tünel kazıcılığı, dökümcülük, cam sanayi, seramik, vitray yapımı, çimento üretimi, çanak çömlek yapımı, kiremit, tuğla ve balçık üretimi işlerinde çalışıyorsanız silikozis hastalığının tedavisi için geç kalmamak adına zaman zaman bu hastalığa karşı muayene olmakta yarar var. Silikozis hastalığının meydana gelmesinden yaklaşık 10 yıl sonra belirtiler ortaya çıkar ve bu belirtiler öksürük, halsizlik, göğüs ağrısı, nefes darlığı ve hızlı soluma, kan öksürme, morarma ve seste kısıklıktır.

Silikozis hastalığının tedavisi için özel bir metot uygulanmamaktadır.
Silikozis hastalığının tedavisi
Silisyum maddesinin tozlarının havaya karışmasından dolayı solunum yolu ile akciğerle ulaşıp akciğeri tahriş etmesi ve dokularında değişiklik meydana getirmesi bu hastalığın başlıca sebebidir

Bir önceki Hastalıklardan korunma yolları nelerdir? başlıklı konumuzda hastalıklardan korunma yolları, hastalıklardan korunmak için ve hastalıklardan nasıl korunuruz hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: silikozis tedavisi, çömlek hastalığı nedir, silikosiz hastalığın tedavisi varmı, silikozis hastaları nasil iyilesir, silikozis hastalığı nedir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.