Sinir hastalıkları nelerdir?

Sinir hastalıkları nelerdir?
Sinir sistemi ne yazık ki mütenevvi sorunlardan dolayı hasar alabiliyor ve görevlerini yerine getiremeyerek sinir sistemi hastalıkları adını verdiğimiz bir takım sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına sebep oluyor.
Hepimizin hem içsel hem de dışsal çevremizi algılamamızda büyük rol oynayan sinir sistemi, aynı zamanda edindiğimiz bilgileri işlemekte ve bu bilgileri vücudumuzda yer alan hücreler vasıtasıyla farklı bölgelere iletimini sağlamakta görevlidir. Sinir sisteminin zayıf düşmesinden ve hasar almasından kaynaklı olarak ortaya çıkan bu sinir hastalıkları günümüzde en fazla rastlananlardır. Hücre ağı vasıtasıyla sinyalleri farklı bölgelere iletimini sağlayan sinir sistemi organlarımızın ve kaslarımızın aktivitelerini düzenleme de etkili olmaktadır.
Sinir hastalıkları nedir?
Vücudun en karmaşık sistemleri arasında yer alan sinir sisteminde görülen başlıca hastalıklar felç, menenjit, sara (epilepsi), Parkinson, migren, sinirsel baş ağrısı, multipl sklerozdur
Bu sinir hastalıklarının tedavisi için ise uzmanlar sinir sistemini güçlendirilmesi yoluna giderler. Gerek ilaçları, gerek beslenme alışkanlığı, yaşamsal değişimler gibi pek çok yol izlenir ve sinir hastalıkları tedavi edilemeye çalışılır.

Sinir hastalıkları infeksiyon, damar tıkanıklığı, tümör, travma, gelişim bozukluğu, metabolik, zehirlere bağlı sebeplerden ortaya çıkabilmektedir. İnfeksiyonlar sonucunda menenjit, tıkamaya bağlı felç, travmaya bağlı sinir kopmaları, paroksismal sonucunda(arada bir gelen) migren, epilepsi, histamin baş ağrıları husule gelir.

Bir önceki yazımız olan Kulak zarı çökmesi neden olur? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: sinir sistemi hastalıkları nelerdir, sinir sistemi çökmesi, sinir hastalıkları isimleri, sinir sistemi çöküntüsü nasıl anlaşılır, sinir sisteminin çökmesinin belirtileri

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.