Şişmanlığın sebepleri nelerdir?

Şişmanlığın sebepleri nelerdir?
Depo yağlarının, yağsız vücut kütlesine oranla normal kabul edilen değerlerinin üzerine çıkması olarak tanımlanan şişmanlık bu sebeplerden husule geldiği gibi bir takım hastalıkların ve kullanılan ilaçların yan etkisi olarak da kendini gösterebilir.
Pek çoğumuzun yaşamakta olduğu sıkıntılar arasında yer alan şişmanlığın önlenebilmesi ve alınan aşırı kiloların kısa sürede verilmesi için şişmanlığın nedenleri hakkında bilgilenmek sağlığımıza çok büyük faydalar katmaktadır. “Su içsem yarıyor”, “çok az yemek yiyiyorum ama yinede kilo alıyorum” gibi sorunlarınız varsa, sebebi şunlar olabilir:
Şişmanlığın nedenleri
Şişmanlığın en büyük nedeni stres, yanlış beslenme ve hareketsiz bir yaşam tarzıdır. Şişmanlığın nedenleri eğer bir hastalıksa bu hastalıklar genellikle diyabet, kanser, gut, safra taşı, böbrek ve pankreasta fonksiyonel bozukluk, karaciğer yağlanmasıdır. Çünkü şişmanlatan sebepler her ne ise bu sebeplerin bilincinde olmak şişmanlığa karşı alınması gereken önlemlerin en başında gelmektedir
Daha birçok hastalık şişmanlık sebebidir, ancak en sık rastlanan bu hastalıklardır.

Gençlik dönemlerinde utanç verici ve kendini beğenmeme gibi bir sorun haline dönüşen şişmanlık zamanla eklemlerde artan ağırlık nedeniyle ağrı şikayetleri de kendini göstermektedir. Türkiye’de yetişkin erkek nüfusunun % 26,4′ü hafif, % 7,6′si ileri derece şişman; kadın nüfusunun ise % 38,5, hafif, şişman olanları ise % 25,6’dir. Fazla yemek yeme, fiziksel hareketlerin azlığı, psikolojik bozukluklar, metobolik ve hormonal bozukluklar ve kullanılan bazı ilaçlar şişmanlığın birincil sebepleridir.
Bir önceki Osteoporoz nasıl önlenir? başlıklı konumuzda kemik erimesi nasıl önlenir hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kendiliginden kilo aliyorum sebebi nedir, türkiyede şişmanlığın sebepleri

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.