Süt sıtması nasıl geçer?

Süt sıtması nasıl geçer?
Süt sıtmasının tedavisi için yapılması gerekenler aslında çok basit şeylerdir.
Yeni doğum yapmış annelerin büyük çoğunluğunun yaşadığı doğum sonrası sıkıntılardan birisi olan süt sıtması yani tıp dalındaki adıyla mastit, meme ucu başındaki çatlaklardan süt kanalına bakteri girmesi sebebiyle husule gelmektedir. Ayrıca süt sıtması bebeğini mütenevvi nedenlerden dolayı emziremeyen ya da emzirme esnasında memelerin yeteri kadar boşaltılamaması da süt sıtmasına sebep olmaktadır. Memede süt birikmesinde dolayı şişlik, ağrı ve ateşlenme gibi sorunlar ise süt sıtmasının belirtileridir. Peki, süt sıtması nasıl tedavi edilir?
Süt sıtmasının tedavisi
Süt sıtması sorunuyla karşılaşan annelerin hepsi bu sorundan kurtulmanın yolunu ararlar
Eğer bebeğinizi emziremediğiniz için süt sıtmasına yakalandıysanız önceliğiniz memede biriken sütü, süt sağma makinesi ile sağmak olmalıdır. Süt kanalının bakterilerden dolayı iltihaplanmasından kaynaklı olan bir sorun ise de, bunun içinde uzman bir doktora başvurarak gerekli tedavi yöntemleri uygulanmalıdır.

Süt sıtması sorununda süt kanalları tıkalı olduğu için bebek istediği ölçüde bir emme gerçekleştiremeyecektir. Bu nedenle hem bebek doymayacak hem de annenin sütü boşaltılamayacaktır. Memede süt birikmesi annenin süt sıtmasına yakalanmasının en önemli nedeni olduğu için, böyle bir durumda annenin bebeğini emzirmeden önce ılık duş alması ya da memesine ılık yaş pansuman yapması tavsiye edilir. Ilık yaş pansuman uygulaması süt hormonunu uyaracaktır. Omuzlara ve sırta masaj yapılmalıdır. Masaj, meme ucu derisini uyaracaktır. aynı işlem memedeki sütü sağma öncesinde de uygulanmalıdır.
Sağma ya da emzirme işleminden sonra ise memeye soğuk pansuman yapılmalıdır. Dolu veya tıkalı olan memeden daha sık emzirme işlemi gerçekleştirilmelidir. Tıkalı memeden hemen süt gelmez bu nedenle 3-4 dakika sorun olmayan memeden bebek emzirilmeli daha sonra tıkalı memeye geçilmelidir. Bebeği tıkalı olan meme ile ne kadar çok emzirirseniz süt sıtması hızlı bir şekilde geçecektir.
Bir önceki Üç ebeveynli çocuk mümkün mü? başlıklı konumuzda anne sağlığı, böbrek yetmezliği ve çocuk sağlığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: süt sıtması, süt sıtması nasıl geçer, memede süt birikmesi tedavisi, gogus sıtması bebek, sıtmaya ne iyi gelir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.