Takvim yöntemiyle korunma hesaplama

Takvim yöntemiyle korunma hesaplama
İstenmiyorsa da gebeliğin oluşma ihtimalinin bulunmadığı günlerde ilişkiye girerler. Takvim yöntemi de bu metotlardan biri olmaktadır. Eğer ki gebelik isteniyorsa takvim yönteminde yumurtlama günü baz alınır ve o günlerde eşler ilişkide bulunurlar.
Son dönemlerde uzun süredir düzenli ve korunmasız ilişkinin yaşanmasına rağmen birçok kadın gebe kalamama sorunu ile karşılaşmakta olduğundan, gebe kalmak için çeşitli metotlara başvururlar. Çiftler, hamilelik ihtimalinin yüksek olduğu ya da olmadığı günleri takip ederek ilişkiye girerler

Takvim yöntemi ile korunma
Kadının yumurtlama dönemi takip edilerek eşlerin ilişki durumlarına ayarlamasına takvim yöntemi denir. Takvim yöntemi çoğu çift için etkili sonuçlar öne sürmüştür. Ancak sürpizlerle karşılaşma ihtimali olduğu için, bu yöntem gebeliğin kesin olarak önlenmesi için uygun değildir. Tam bir koruma için aile planlaması hekimi ile görüşülmeli ve gebelik ihtimali çok düşük olan yöntemler tercih edilmelidir. Eğer ki, gebelik olsa da olur, olmasa da diyorsanız bu yöntem ideal bir yöntemdir.
Takvim yötemiyle korunmanın hesaplanması için adet dönemi ve süresi baz alınmaktadır. Takvim yöntemi ile korunmak isteyen bir kadın 1 yıllık adet takvimini tutmalıdır. Daha sonra en uzun adet arasından 11, en kısa adet dönemi arasından da 18 çıkartmalıdır. Yapılan araştırmalarda bir kadının genellikle en uzun adet arası 35, en kısa adet arası ise 21 olarak hesaplanmıştır. Diyelimki sizde de en uzun adet arası 35, en kısa adet arası 21 çıktı, o zaman 30′dan 11, 21′den de 18 çıkartacak ve çıkan sonuçlar arasında kesinlikle cinsel birleşimde bulunmayacaksınız. Çünkü bu günler sizin hamile kalma ihtimalinizin en yüksek olduğu günlerdir.
Örnekle açıklayacak olursak;

35-11= 24
21-18=3
Bu sonuçlar şunu ifade etmektedir. Adet gördüğünüz günü 1. gün kabul edecek ve o günden sonra 3. adet günü ile 24. adet günleri arasında korunmasız ilişkide bulunmayacaksınız. Adetin 3. gününden önce ve 24. gününden sonra gebe kalma ihtimali bulunmaz.
Takvim yöntemi hesabı
Bir önceki Kısırlık testi nasıl yapılır? başlıklı konumuzda erkeklerde kısırlık testi, erkeklerde kısırlık testi nasıl yapılır ve kısırlık testi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: takvim yontemi hesaplama, takvim yöntemi ile korunma hesaplama, takvim yontemiyle gebelikten korunma, kadın takvim yöntemi hesaplama, takvim yöntemi nedir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.