Taşikardi neden olur?

Taşikardi neden olur?
Taşikardi yani halk dilindeki adıyla çarpıntı nedenleri nelerdir, kalp atışları neden yükselir, işte yanıtları.
Taşikardi nedenleri
Taşikardi bir tür kalp hastalıklarının belirtisi olarak husule gelebileceği gibi, heyecanlanma, korkma, gereğinden fazla yemek yeme, bağırsaklarda gaz birikimi, hızlı yürüme ve koşma gibi mütenevvi sebeplerden de husule gelebilir.
Kalbi ile ilgili herhangi bir sorunu olmayan, kalp sağlığı son derece iyi olan kişilerin nabız ortalaması dakikada 80 civarında iken, kalp atışlarının dakikada 120′ yi bulması taşikardi olarak tanımlanmaktadır. Kalp atışlarının 120′ yi bulması ya da 60 olması durumunda hastanın kalp sağlığının normal olmadığının alametidir. Bir tür hastalığın sebep olduğu kalp çarpıntısına kalıcı taşikardi ismi verilirken, eğer neden heyecanlanma, korkma, gereğinden fazla yemek yeme, bağırsaklarda gaz birikimi, hızlı yürüme ve koşma hususlar ise buna geçici taşikardi denmektedir.

Taşikardi nedenleri arasında romatizma, nsızlık, tiroid bezi faaliyetinin artması, tansiyon yüksekliği veya düşüklüğü, ateşli hastalıklar, bazı hormon bozukluklarında gelmektedir
Her ne sebepten olursa olsun taşikardi tedavi edilmesi gereken bir sorundur.
Devamlı olan taşikardi nedenleri ciddi bir hastalığın belirtisi olabileceği için muhakkak sorun ihmal edilmeden ve çok aksatılmadan uzman bir hekime bildirilmeli ve gerekli muayene ile tedavilere başlanmalıdır. Aksi durumda ihmal edilen taşikardi ciddi durumlara sebebiyet verebilir.
Bir önceki Mitral kapak sarkması nedir? başlıklı konumuzda mitral kapak sarkması ve mitral kapak sarkması neden olur hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: taşikardi belirtileri, taşikardi neden olur, taşikardi nedenleri, taşikardi için şifalı bitkiler, taşikardi sebebleri

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.