Ter Kokusuna Dur Diyecek Bitkisel Öneri

Ter Kokusuna Dur Diyecek Bitkisel Öneri

Her insanın utandığı vede istemediği şeylerden birisidir ter kokusu. Silere ter kokunuzu yok edecek mükemmel bir bitkisel öneride bulunuyoruz bu yazımızda…

Doğanın bize sunmuş olduğu mucize bitkilerle vücudumuzdaki istenmeyen kokulardan rahatca kurtulabilirsiniz…
Bir çok vücut kokusu gidericiler, kokuyu gizlemeye ve terlemeyi minimuma indirmeye, nemle dost olan bakterilerden cildi korumaya çalışır. Kimi insan için oldukça zor vede korkulu. Özellikle yaz mevsiminde ter kokusu oldukça daha yoğun olur. Ter kokusunu gidermek için birçok farklı yöntemler denememize rağmen yinede tam olarak ter kokusundan kurtulamıyoruz
Bununla birlikte ter kokmaz, koltuk altlarında ve genital bölgelerindeki ter bezleri tarafından üretilen ter, yağlı mineraller ve protein yayar, kokuya neden olan bakterilerin gelişmesinede yardımcı olur.
Deodorantlı sabunlarla yıkanmak ciltteki hemen hemen tüm bakterileri uzaklaştırır. Koku önleyiciler (antiperspirantlar) ve deodorantlar da etkilidir ancak koltuk altını tahriş edebilir..
Karbonhidrat ya da mısır ununu terleyen bölgeleriniz için deneyebilirsiniz. Her iki toz da nemi emer ana antiperspirant değildir. Karbonat ortalama bir antiseptik ve koku gidericidir.

Bakteri gibi, yiyeceklerde koku yapabilir; Soğan, sarımsak, balık, lifli yeşil yiyecekler gibi çinko içeren gıdalar koku yapabilir. Aşırı terleme, kimyasal dengesizlik gibi ciddil hastalıklar vücut kokusu yapabilir. Koku yapan hastalıklardan şüpheleniyorsanız doktora görünün.
Adaçayı: Bu bitki oldukça popüler bir ter önleyicidir. (antiperspirant). Adaçayı yağı, tentür ve çay poşetleri kolay bulunur. Tentür ile sulandırılmış yağı, yüz ve genital bölgeleriniz hariç terleyen bölgelerinize doğrudan sürün. Çay olarak da içebilir ya da terleyen bölgelerinizi bununla yıkayabilirsiniz. Hamile kadınlar çayını içmemeli ya da tentür kullanmamalı.
Çay ağacı yağı: Bu tarçın kokulu yağ, Avustralya’daki bir ‘Melaleuca alternifolia’ ağacından elde edilir. Terleyen bölgeelrinize uygulayın. Yağ, ortalama bir antiseptik ve deodorant dermatit (deri yanığına) neden olabilir.
  Bakılanlar: hangi hastalik vucut kokusu yapar, Ter kokusu için doktor ne öneriyor, ter kokusu yapan yiyecekler, ter kokusuna çözüm, ter kokusunu gidermek için neler yenmeli

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.