Tifo nasıl tedavi edilir?

Tifo nasıl tedavi edilir?
v 5. Tifo hastalığının 4.
Bir takım mikropların sebep olduğu tifo hastalığında hastalığın dönemine göre çeşitli belirtiler ortaya çıkar ve ilk olarak tifo kendini iştahsızlık, ateş yükselmesi, vücut kırıklığı, halsizlik, ürperti ve baş ağrısı ile gösterir. ancak bu döneme kadar hasta mütenevvi şikayetler yaşamaktadır. haftaları tedavi dönemidir
Koltuk altında çıkan kırmızı lekeler, kabızlık, dil kuruması ve çatlaması, şuur bulanıklığı gibi şikayetlerin yanı sıra dalak büyümesi ve bağırsak delinmesi gibi ciddi sorunlarda husule gelir.

Tifo hastalığına sebep olan etkenlerin karasinekler ve lağım fareleri olduğu düşünülür. bu hayvanlar insanı ısırdıkları zaman vücuda giren mikroplar tifoya sebep olabilir. Tifo hastalığının tedavisi için hastanın yaşadığı alan sürekli havalandırılmalı, hastanın güneş görmesi sağlanmalıdır. Hastanın yaşadığı alanın hijyenlik açısından üst seviyede tutulması vücuttaki mikropların daha kısa sürede yok edilmesine yardımcı olacak bir etkendir. Ayrıca hastanın bol bol sebze ve meyve yemesi gerekir. Ancak sebzeler ve meyveler çok iyi bir şekilde bol su ile yıkanmalıdır.

Tifo hastası kesinlikle dışarıda açıkta satılan hiçbir yiyeceği tüketmemelidir. İçmiş olduğun suyunda temiz olması gerekirse kayanatılmış su içmesi gerekir. Ağız ve diş sağlığı her zamankinden daha çok önem kazanmalıdır. Hastanın yaşadığı ortamın ısısı ise 20 derecen ne az ne de fazla olmamalıdır. Tifo hastalığından korunmak için aşınızı olmayı ihmal etmeyin.

Bir önceki yazımız olan Tifo belirtileri nelerdir? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: tifodan kurtulmanin yollari, tifo vucuda nasil yayilir, tifonun ileri seviyesi, tifoya ne iyi gelir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.