Tik nasıl tedavi edilir?

Tik nasıl tedavi edilir?

İstemsiz olarak, hem hızlı hem de tekrarlayıcı olarak belirli bir tarzda husule gelen hareket yapma ya da ses çıkarma durumu olan, hastanın hiçbir şekilde bu hissi durdurumadığı, vücudun mütenevvi bölgelerinde çeşitli zamanlarda zorlayıcı oranda hissedilebilen tik tedavisi hakkında uzmanların verdiği bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.
Tik tedavisi
Tik bozukluğunun husule gelmesinde kalıtsal hastalıklar rol oynadığı gibi, ilerleyici bir rahatsızlık olan ensefalit, Sydenham koresi ve Creutzfeldt-Jacob sendromu gibi ya da sara hastalığı tedavisinde kullanılan ilaçlar neticesinde tik sorunu ortaya çıkabilmektedir. Kişinin tv seyretmesi, kitap okuması, kişinin kendini keyifle oyalayan durumlarda ve dinlene esnasında tikin şiddetinde azalma görülmektedir. Genellikle stres, kaygı, bitkinlik, can sıkıntısı, önemli bir topluluğa katılma, başkaları önünde önemli bir eylemde bulunma gibi durumlarda vücudun bir ya da birden fazla bölgesinde tikler ortaya çıkmaktadır. Tik sorunu kadınlara oranla erkeklerde daha fazla görülmektedir.

Tik tedavisi için genellikle ilaç ya da terapi tedavisi uygulanmaktadır
Tik tedavisine başlamadan önce hekim ilk olarak hastanın detaylı bir öyküsünü dinler ve sorunun kaynağını anladıktan sonra tikin sıklığını ve şiddetini değerlendirip, tike eşlik eden psikiyatrik sorunları da göz önünde bulundurarak tedaviye başlar. Örneğin tik stresten kaynaklı ise, kişiye stres anında ne yapması ve stresi nasıl yenmesi gerektiği konusunda önerilerde bulunur.
Bir önceki Kolit belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda kolit belirtileri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: tik nedir nasıl tedavi edilir, tik nasıl geçer, tik hastalığında kullanılan ilaçlar, tiklere hangi ilaç iyi gelir, tik için hangi ilaç

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.