->
Yorgunluk çoğu zaman aşırı fiziksel aktiviteden kaynaklı olarak husule gelen ve uyuduğumuzda kendimizi dinlenmiş hissediyorsak bir sorun yok demektir.
Uyumakla geçmeyen yorgunluk
Bahar mevsimi ya da çok çalışmaktan kaynaklı olarak ortaya çıktığı düşünülüp göz ardı edilen yorgunluğun altında kalp ve akciğer hastalıkları gizleniyor olabilir. Lakin, uyumamıza rağmen halen yorgunluk çekiyorsa ve bu sürekli oluyorsa, işte o zaman şu hastalıkların göz ardı edilmemesi gerekir.
Kendinizi sürekli yorgun hissediyor, uyusanız dahi yorgunluğunuzu üzerinizden atamıyor ve hem günlük hem de iş hayatınızda kendimi çok bitkin hissediyorum gibi cümlelere kuruyorsanız yorgunluğunuzun sebebi bir takım hastalıkların belirtisi olabilir. Üstelik uyumakla geçmeyen yorgunluğun sebeplerinden en önemlisi ise vücutta yer alan kötü huylu tümörlerdir
Bu sebeple uyumakla geçmeyen yorgunluk sorununuz varsa uzman bir hekime danışmalısınız.
Uyumakla geçmeyen yorgunluk şikayeti ile hekime başvuran hastaların büyük bir çoğunluğunda kalp yetmezliği ve tansiyon düşüklüğü gibi hastalıklara rastlanmaktadır. Kalp yetmezliğinde, kalp yeteri kadar çalışamadığı için kan dolaşımında düzensizlik husule gelir ve bu da kişide halsizlik ve yorgunluk hissine yol açar. Tansiyon düşüklüğünde ise, organlar gereksinim duyduğu kanı yeteri miktarda alamayacağı için halsizlik, uykusuzluk sorunları görülür.
Geçmek bilmeyen yorgunluk nedenlerinden biri de kan kanseridir. Kan kanserinin de en önemli belirtilerinden biri yorgunluk şikayetidir. Uzmanlar her yıl tiroid kontrolü yaptırılmasını önermekteler. Çünkü tiroidin az çalışması vücudunda az çalışması demektir ve akabinde yorgunluk görülür. Karaciğer iltihabı, kalp zarı iltihabı ve kalbin iç yüzünün iltihabı gibi enfeksiyon hastalıkları da geçmek bilmeyen yorgunluk nedenlerindendir.
Verem, parazit hastalıkları, AIDS, reflü, alerjit rinit, bir takım ilaçlar, bunama, kalsiyum yüksekliği, potasyum düşüklüğü, böbrek yetmezliği, karaciğer yetersizliği gibi metabolik hastalıklar, depresyon ve stres de sürekli yorgunluk nedenleri arasındadır.
Bir önceki yazımız olan Akşam yemeğinden sonra ne yapılmalı? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: aşırı hiç geçmeyen yorgunluk, geçmeyen yorgunluk, geçmeyen yorgunluk halsizlik, uyumakla geçmeyen yorgunluk, uyusanda gecmeyen yorgunluk
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.