Göz tansiyonu kaç olmalıdır?

Göz tansiyonu kaç olmalıdır?
İşte glokom kaç olmalı sorusunun yanıtı:
Göz tansiyonu değerleri kaçtır?
Göz içi basıncı gün içinde değişiklik göstermektedir.
Göz tansiyonu yani tıp dalındaki adıyla glokom, ciddi bir göz rahatsızlığı olmakta ve normal değerlerin üzerinde husule geldiği zaman ise, hastaların ciddi yakınmalarına sebebiyet verir. Aynı zamanda göz tansiyonu değerleri kişiden kişiye de farklılık gösterir. Yani bir kişinin göz içi basıncı normalden yüksek iken o kişinin gözüne zarar verebiliyorken, başka bir kişide bu değer hiçbir zarara sebep olmayabilir. Göz içi basıncının yükselmesi olan göz tansiyonu (glokom), hangi değerler arasında olursa sağlık için bir risk yok demektir? Göz tansiyonu ölçüm değerleri hakkında göz hastalıkları uzmanlarının açıklamalarına sayfamızda yer verdik
Bu nedenle uzmanlar kişiye göre göz tansiyon değerlerinin belirlenmesi gerektiğini düşünmekteler.

Göz içi basıncının genel olarak 17 olması idealdir. Göz içi basıncı 17 olan kişileri hiçbir tehlike beklemezken, 25′in üzerinde olan kişilere tedavi uygulanmaktadır. Göz tansiyonu değerleri 18 ile 24 arasında ise görme sinirinde bir hasar mevcut değil demektir.
Bir önceki Renk körlüğü nasıl tedavi edilir? başlıklı konumuzda renk körlüğü, renk körlüğü nasıl geçer ve renk körlüğünün tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: göz tansiyon kaç olmalıdır, sağlıklı göz ölçümü kac olmalıdır

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.