->
Alkol başta karaciğer olmak üzere pek çok organa zararlı bir içecektir ve sürekli, düzenli-düzensiz içilen alkol eğer kişinin hem kendine, hem ailesine hemde işine zarar veriyorsa ve kişi bu zararların farkında olmasına rağmen alkol kullanımından vazgeçemiyorsa alkol bağımlısı olmuş demektir. Peki alkol bağımlığı nasıl tedavi edilir?
Alkol bağımlılığında kurtulmak için
Alkol bağımlısı olan bir kişi bu bağımlılığından kendi başına kurtulmakta zorlanıyorsa, uzman kişilerden yardım alarak alkol bağımlılığı problemini tedavi ettirebilir. Ancak bu durum oldukça tehlike arz eder. Ayrıca alkol bağımlısı olan bir kişinin, başlangıç zamanlarında içtiği alkolün çok daha fazlasını tüketmesine rağmen alkolün etkileri ortaya çıkmıyorsa alkol dayanıklılığı mevcut demektir. Kontrolü kaybetme, istenmeyen sonuçların ortaya çıkması, sağlık problemlerine rağmen ısrarla alkol tüketimi, alkol bağımlığının göstergesidir ve kişi bu bağımlılıktan kurtulmaz ise pek çok şeye ve en önemlisi de kendine zarar vermiş olur
Çünkü kişi sarhoş olmadığı için içtikçe içer ve bu durumda vücuda gereğinden çok daha fazla alkol girmesine sebep olarak alkol zehirlenmesi husule gelebilir.
Alkol bağımlılığının sebebi eğer psikolojik sorunlarsa psikologlar eşliğinde alkol bağımlılığı tedavi edilir. Grup terapisi ya da bireysel psikoterapi yöntemleriyle alkol bağımlılığı tedavi edilmeye çalışılır. Uzmanlar eğer psikiyatrik tedavi yöntemlerinin yetersiz olduğunu düşünürlerse bir takım ilaçlarla hastaları tedavi etmeye başlarlar. Ancak bu ilaçlar alkolle birlikte alınırsa yüz kızarması, bulantı hissi, kusma, baş ağrısı ve karın ağrısı gibi şiddetli fiziksel reaksiyonlar belirir.
Bir önceki yazımız olan Lif kopması nasıl anlaşılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: alkol alınca yüz kızarması tedavisi
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.