->
Tüketilen besinler bilindiği gibi yemek borusundan mideye ulaşmaktadır, ancak mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması reflü denilen mide hastalıklarından birisini doğurmaktadır.
kapalı reflü ameliyatı
Başlangıçta ilaç ve beslenme düzeninde yapılan değişikliklerle tedavi edilmeye çalışılan reflü, eğer bu yöntemlerin uygulanmasına rağmen geçmiyorsa, bu durumda reflü ameliyatına gerek duyulmaktadır. Reflü hastalığının ilerlemesi durumunda ise bu yakınmalar dayanılması zor bir durum haline gelir. Reflü için en ideal yöntem ise kapalı reflü ameliyatıdır. Asit, safra ve pankreas sıvısı içeren mide içeriğinin yemek borusuna kaçması hastalarda bir takım yakınmalara yol açmaktadır
Peki kapalı reflü ameliyatı nasıl yapılır?
Kapalı reflü ameliyatı genel anestezi altında yaklaşık 2 saat kadar süren bir operasyondur. Kapalı reflü ameliyat olan hastaların genellikle iki gün hastanede yatışı gerekir. Kapalı reflü ameliyatında iki tanesi 1 santimetrelik, üç tanesi yarım santimetrelik 5 adet minik kesi yapılır ve kesilerden küçük kanüller sokularak bu kanüllerin birinden karın karbondioksitle şişirilip çubuk biçiminde bir teleskopik kamera sokularak karın içi görüntü tv monitörüne yansıtılır. Diğerlerinden ise farklı özelliklerde uçları olan çubuk şeklindeki cerrahi aletler içeri sokulur ve operasyon gerçekleştirilir.
Bir önceki Alkol bağımlılığı tedavisi başlıklı konumuzda alkol bağımlılığı ve alkol bağımlılığının tedavisi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: reflu amelıyatı kapalı yontem fıyatları
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.