Boğmaca nasıl tedavi edilir?

Boğmaca nasıl tedavi edilir?

Boğmacaya yakalanmayı önlemek için yapılacak olan aşı kesinlikle alerjik bir bünyeye sahip olanlar tarafından yaptırılmamalıdır. Bebeklerin ve çocukların zayıf bir büyeye sahip olmaları boğmaca hastalığını yetişkinlere nazaran daha şiddetli geçirmelerine sebep olur.
İlk evrelerde öksürük ile başlayan, ateşlenme ile devam eden, mide bulantısı, kusma, hırıltılı solunum, hapşurma ve balgam ile belirtilerini yavaş yavaş göstermeye devam eden boğmaca hastalığına yakalanmamak için özellikle bebekler ve çocuklar aşı olmalıdır. Hatta boğmayaca yakalanan bebek ve çocukların bir kısmı bu hastalığı atlatamadıkları için ölmektedir. Boğmacadan korunmanın en etkili yöntemi olan aşı, muhakkak ebeveynlerce dikkate alınmalı ve önemsenmelidir
Aynı zamanda öksürük, kısık sesle konuşma, hapşurma, kusma gibi boğmaca nöbetlerinin artması durumunda da aşının devamlılığı söz konusu olamaz. Bu durumda hekime danışılarak boğmaca tedavisi için başka bir yöntem denenmelidir.

Boğmaca tedavisi muhakkak uzman bir hekim tarafından yapılmalıdır. Sağdan soldan duyulan boğmacayı tedavi ettiği söylenen yöntemler kesinlikle denenmemelidir. Boğmaca hastalığının ciddi bir hastalık olduğunu ve ölümle sonuçlanabileceğini bir kez daha hatırlatarak tedavi için uzman bir hekime başvurmanızı öneririz.
Bir önceki Boğmaca belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda boğmaca, boğmaca belirtileri ve boğmaca hastalığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: bebeklerın boğazındaki balgam nasıl tedavı edılır, boğmaca hastalığına ne iyi gelir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.