ELEKTROMANYETİK RADYASYON SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

ELEKTROMANYETİK RADYASYON SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR
Geliştikçe her geçen gün gündelik hayatın vazgeçilmez bir parçası oluyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan açıklamaya göre firın, telsiz telefon, televizyon gibi elektrikli aletler, evlerde “elektromanyetik radyasyon” yayıyor. Bu durum alerjiye yol açarken, kişinin hafiza kaybı, intihar, düşük, ve kanser riskini yüzde 50 artırıyor.

Teknoloji hızla gelişiyor. Saç kurutma makinasından DVD ye, elektrik süpürgesinden mutfaktaki fırına kadar… Günümüzde evlerin büyük bir çoğunluğu elektrikli aletlerle dolu..
Ancak Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere Amerika ve İngiltere nin saygın üniversitelerinde yapılan araştırmalara göre bu durum hiç de sağlıklı değil. Alerjik hastalıkların sıklığı teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Elektrikli aletlerin evlerde yaydığı elektromanyetik radyasyon alanları insanları hasta ediyor. New York Üniversitesi profesörlerinden David Carpenter elektronik alerjisini şu şekilde açıklıyor: Elektronik aletlerden yayılan dalgalar, elektromanyetik alanlar oluşturuyor. Bu beyin sinirlerinin zarar görmesine ve yıpranmasına neden oluyor. Elektrikli aletlerle çok fazla zaman geçirildiğinde ortaya çıkan başağrı-sı, baş dönmesi, mide bulantısı, kusma, boğazda kuruluk, unutkanlık, sinirlilik hali ve davranış değişiklikleri bir kişinin elektriğe alerjisi olduğunun en önemli belirtileri… Uzun süre elektriğe maruz kalmanın sonuçları ise çok daha ciddi boyutlarda… WHO dan yapılan açıklamaya göre uzun süre elektromanyetik alanlara maruz kalmak kanser, intihar, çocuk düşürme ve intihar riskini yüzde 50 artınyor. Carpenter “Elektromanyetik alanlar yılda 9 bin kişinin depresyona girmesine neden oluyor” diyor.

Korunmak için televizyonu iki metre uzaktan izleyin

Elektromanyetik etki mesafeyle azalıyor. Mikrodalga fırın çalışırken en az 1 metre, fotokopi makinalarından en az 50 santimetre uzakta durun. Televizyonu en az 2 metre uzaktan izleyin. Elektrikli tıraş makinasını mümkünse şarjlı olarak kullanmayı tercih edin. Çocuklarda sinir sistemi ve beynin gelişimi sürdüğü için, çocuk ve gençler risk altındadır. Bu nedenle 16 yaşın altındakilerin cep telefonu kullanmamaları, zorunlu olması halinde ise günde 10 dakikayı geçmemesi Dünya Sağlık Örgütü tarafından öneriliyor. Cep telefonu kullanılmadığı sürece kapalı tutulmalı. Cep telefonunuzdan kulaklıkla konuşmayı tercih edin. Saç kurutma makinasının manyetik alanı yüksektir. Uzun süreli kullanmak yerine kısa aralıklarla kullanın. Dinlendirici bir uyku için yatak odasında televizyon ve bilgisayar bulundurmayın veya bu cihazlan tamamen kapalı konumda tutun. Televizyonların, bilgisayarların arkasındaki elektromanyetik alanlar daha fazladır. Elektrikli battaniyeyi yatağa girmeden önce kapatın. Kitap okurken halojen lamba kullanmayın. Yatarken tüm elektrikli aletleri mutlaka kapatın.

Tehlikeli aletler listesi

1. Tost makinası

2. Fırın

3. Minifırın

4. Çamaşır makinası

5. Kahve makinası

7. Buzdolabı

8. Elektrik süpürgesi

9. Ütü

10. Saç kurutma makinası

11. Elektrikli battaniye

12. Tıraş makinası

13. Televizyon

14. Bilgisayar

15. Telsiz telefon

16. Lamba

17. Radyo

18. Müzik seti

19. Cep telefonu

20. Bulaşık makinası

21. DVD

22. Playstation

 

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.