Göz eti ameliyatı nasıl yapılır?

Göz eti ameliyatı nasıl yapılır?
Göz eti ameliyatı, göze uyuşturucu damla ve pterjiyum bölgesine uyuşturucu iğne vurulmasından sonra yapılmaya başlanır.
Gözün akından korneaya doğru et yürümesi olarak tanımlanan pterjiyum hastalığı yani halk dilindeki adıyla göz eti, ülkemizde içinde bulunmak üzere pek çok ülkede sıkça rastlanan göz sağlığı sorunlarından bir tanesi olmaktadır. Peki, göz eti ameliyatı nasıl yapılıyor?
Göz eti ameliyatı nasıl olur?
Göz eti ameliyatı
Gözde batma, astigmat, kızarıklık, görme kabiliyetinin azalması gibi belirtilerle husule gelen göz etinin tedavisi için uygulanacak olan ameliyat yaklaşık olarak 30 dakika kadar sürmektedir. Göz eti ameliyatı ile pterjiyum sorunu tedavi edilir ve cerrahi operasyon sonrası yaklaşık bir yıl kadar hastanın gözüne çok iyi bakması ile sorun tamamen ortadan kalmış olur. Gözün yapısal özelliği, iklim koşulları ve ultraviyole ışınalrından kaynaklı olarak husule gelen göz etinin tedavisi için cerrahi operasyon gerek duyulur
Hasta göz eti ameliyatı esnasında ağrı ya da acı hissetmez. Göz eti ameliyatı korneanın üstündeki ptejiyum dokusu kazınarak gözün üst kısmında, göz akının üstündeki zardan bir parça çıkarılır ve bu parça pterjiyumun alındığı alana örtülüp, dikilerek ameliyat sonlandırılmış olur.

Gözde et olması ameliyatı sonrası göz bandajlanır, ertesi gün bandaj açılır ve hafif ağrı, batma, kızarma yakınmaları görülebilir. Göz eti cerrahi ameliyat sonrasında husule gelen tüm yakınmalar 3-5 gün içinde geçer, dikişler ise kendiliğinden düşer. Hastaya reçete edilen göz damlaları ve kortizon ilaçları düzenli kullanılmalıdır.

Bir önceki yazımız olan Üveit neden olur? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: goz eti ameliyati, göz eti, gozde et parcasi, gözdeki et ameliyatı, Göz eti ameliyati nasil yapılır

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.