Tüp bebek transferi sonrası neler yapılmalı?

Tüp bebek transferi sonrası neler yapılmalı?
Doktorunuz reçete ettiği ilaçlar düzenli bir biçimde kullanılmalı ve ilk üç gün mutlaka çok fazla hareket etmemeye, bol bol istirahat etmeye itina gösterilmelidir. İşte tüp bebek transferi sonrasında yapılması gerekenler:
Tüp bebek transferi sonrasında ne yapmalı?
Öncelikle tüp bebek transferi sonrası mutlaka istirahat edilmeli ve merkezden mümkünse özel araçla ayrılmalıdır. Yemek yapma, yemek yeme, duş alma, tuvalete gitme gibi özel ihtiyaçlar dışında hiçbir şekilde yataktan çıkmamanız tüp bebek embriyo transferinde başarı şansınızı daha da arttıracaktır.
Tüp bebek transferi sonrası yaşanacak bazı komplikasyonların önüne geçmek ve tedaviden alınacak başarının arttırılmasını sağlamak amacıyla pek çok hususa dikkat edilmesi tavsiye edilmekte ve bu tavsiyelere yazımızda sizler için yer vermekteyiz. Tip bebek transferinden sonra neler yapılmalı başlığı altında verdiğimiz bu bilgileri zaten uzman doktorunuzda size bir kez daha yineleyecektir; fakat her ne olursa olsun mutlaka sorunların üstesinden gelmek için uzman kontrolü ve önerisi dışına çıkılmamalıdır
Daha önceden doktorunuz önermiş olduğu vitamin haplarını kullanmaya devam edebilirsiniz. Bilhassa estrafem ve progesteron gibi yapılan transfer işleminden sonra gebeliğin tutunmasını sağlamaya muavenet eden ve rahim duvarını kalınlaştıran ilaçlar kesinlikle bırakılmamalıdır.

Tüp bebek embriyo transferinden sonra dikkat edilecekler arasında cinsel ilişkide bulunulmaması da yer alıyor. Eğer kabızlık varsa bol sıvı alımı ve posalı gıdaların tüketilmesi gerekiyor. İlk günlerde tüp bebek transferine bağlı leke tarzında kanama olabilir ya da ilerleyen dönemlerde kanama miktarında biraz artış görülebilir korkulacak hiçbir şey yoktur. Aksine ilerleyen zamanlarda görülen kanama yerleşme kanaması olabilir, sevinebilirsiniz bile. Yumurta toplama ve transfer işlemine bağlı hafif ağrılar olabilir ve aynı zamanda merdiven inip çıkmak, hapşırmak, öksürmek kesinlikle size zarar verecek durumlar değildir, endişeye mahal vermeyin.
Bir önceki Doğum şekline kim karar vermeli? başlıklı konumuzda ağrısız doğum, doğum ve doğum sancısı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: transfer sonrası kabızlık ve hapşırma, transfer sonrasi tutunma kanamasi, transfer sonrası hapşırmak, transfer sonrasi protein, transfer sonrasi kanamada ne yapmali?

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.