Hamile jimnastiği hareketleri

Hamile jimnastiği hareketleri
peki gebelik jimnastiği nasıl yapılır?
Hamile jimnastiği
Gebelik jimnastiği hareketleri
Doğuma hazırlık olarak da adlandırabileceğimiz hamile jimnastik hareketleri, nefes egzersizleri, kondisyon ve statik değişikliklerden kaynaklı husule gelebilen ağrıları dindirme amacı gütmektedir. Sağlıklı, rahat ve güçlü bir doğum için gebelik döneminde uygulanacak jimnastik hareketlerinin çok faydasını göreceksiniz.
Hamilelik döneminde, doğum ve sonrasında sağlığınızda, fiziğinizden ve ruh halinizden bir şeyler kaybetmek istemiyorsanız, aksine gebelik dönemini rahat atlatmak, doğum sonrası depresyon riski ile karşılaşmamak ve vücudunuzun deforme olmasını önlemek amacıyla uzmanlarımız sizler için hamile jimnastiği hakkında bilgiler sundular. Hamilelik jimnastiği sayesinde son derece sağlıklı ve rahat bir gebelik dönemi geçirebilir ve her anlamda gebelik sonrasında da rahat ve sağlıklı bir yaşamın kapılarını kendiniz için açmış olursunuz.
Hamile jimnastiği esnasında uygulayacağınız nefes egzersizleri doğum esnasında doğru ve yeterli oksijen almanızı, doğumda kontrollü bir şekilde davranmanızı hedefliyor

Birinci aşama: Postür değerlendirme

Gebelik döneminde olan her kadının vücudu ve gebeliği yaşayış şekli farklı olduğu için, yaşam şartları, alışkanlıkları, çalışma hayatı gibi hususlar göz önünde bulundurularak özel egzersiz hareketleri hazırlanır. Daha sonrasında anne adayları uzman bir hekim tarafından hazırlanmış olan bu programa evde uyum sağlayarak yerine getirmelidir. Kişiye özel hazırlanan gebelik jimnastik hareketleri son derece basit hareketler oluyor.
Gebelik döneminde ortaya çıkan bel ağrısı, siyatik, bacak krampları, varis, kabızlık, hemoroid, uykusuzluk, gaz, mide yanması, diş eti kanamaları, burun tıkanıklığı, terleme, çatlak, sık idrar yapma, el ve ayaklarda ödem gibi problemlerde gebelik jimnastiği sayesinde ortadan kaldırılıyor.
İkinci aşama: Egzersiz sınıfları (4-9 ay)
Hamilelik döneminde anne adayının almış olduğu kilolar sebebiyle değişen vücut yapısını korumak ve güçlü kılmak için, aynı zamanda düzgün ve doğru bir duruş sergilemelerini sağlamak amacıyla gebelik aylarına göre programlar hazırlanır. Üstelik annenin normal mi yok sa sezaryen mı doğum yapacağı da göz önünde bulundurularak hamile jimnastik hareketleri hazırlanır ve en doğru yapılış şekilleri öğretilerek, evde kendilerinin de uygulaması istenir.
Sağlıklı ve kolay bir gebelik için hamile jimnastiği uzman hekimler tarafından kişiye ve gebelik ayına özel olarak hazırlanmalıdır. Lütfen hem kendi sağlığınız hem de bebeğinizin sağlığı için uzman önerisi dışında bir hareket kalkışmayın. Aksi durumda sonuçları üzücü olabilir.
Bir önceki Hamilelik kanaması kaç gün sürer? başlıklı konumuzda gebelikte kanama hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: hamile jimnastik hareketleri, hamile cimlastiği, hamile cimnastigi, HAMİLELİKTE JİMNASTİK

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.