Kabakulak nasıl tedavi edilir?

Kabakulak nasıl tedavi edilir?
Kabakulak belirtileri husule gelir gelmez hastanın yakınları tarafından uygulanacak bir takım hususlar sayesinde hasta en geç iki hafta içinde kabakulağı atlatmış olur.

Kabakulak tedavisinde kullanılan ilaçlar hastalığı tedavi etmeye yönelik değil sadece hastalığın belirtilerini hafifletmek içindir.
Çenenin alt arka kısmında şişlik, tükürük bezlerinde ve  boğazda ağrı, bir şeyler çiğnerken ve ağzı her kapatıp açmada ağrı, halsizlik, yorgunluk, iştah kaybı, hafif ateş ve baş ağrısı gibi mütenevvi sebeplerle husule gele kabakulak hastalığı ekseri çocuklarda ortaya çıkmaktadır.

Kabakulak tedavisi için günümüzde özel uygulanan bir yöntem yoktur. Çocukluk döneminde geçirilme ihtimali yüksek olan bu rahatsızlık aynı zamanda bulaşıcı olmaktadır  ve daha önceden kabakulak geçirmemiş olan çocuk ve yetişkinlerle öksürük, hapşırma, öpme gibi solunum ve nefes yolu ile bulaşmaktadır. Kabakulak tedavisi hastanın yakınları tarafından hastaneye gitmeye gerek kalmadan evde de uygulanabilir
Örneğin kabakulak hastasının başı ağrıyorsa ağrı kesici ilaç verilebilir ya da ateşi yükselmiş ise ateş düşürücü ilaç verilebilir. Hastalık en geç iki hafta içinde kendiliğinden zaten geçecektir. Geçmiş olsun.
Bir önceki Kabakulak belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda kabakulak, kabakulak belirtileri ve kabakulak hastalığı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: kabakulak tedavisinde kullanılan ilaçlar, kabakulak nasil gecer, Kabakulak nasıl tedavı edılır, kaba kulak evde nasıl tedavi edilir, kabakulakta oksuruk

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.