Kaşıntı nasıl geçer?

Kaşıntı nasıl geçer?
Eğer cilt hekimi sorunun cilt hastalıklarından kaynaklı olmadığını söylerse hastayı dahiliyeye yönlendirir ve iç hastalıklardan kaynaklı olup olunmadığına bakılır. Dahiliyede sorunun nedenini bulamaz ise son olarak hasta psikiyatriye yönlendirilir.
Sabun, çamaşır tozu, bazı kimyasal maddeler, kullanılan bir takım ilaçlar, şeker, karaciğer, lösemi ve böbrek hastaları, cilt hastalıkları, mantarlar, kıl kurdu, besin alerjisi, sinirlilik ve ruhi sıkıntılar gibi pek çok sorundan kaynaklı olarak vücutta kaşıntı meydana gelebilir. Kaşıntı sorunu genellikle deri hastalıklarının varlığından kaynaklı olarak husul gelse de, bir iç hastalığın belirtisi ya da psikolojik olarak da görülebilir. Peki kaşıntı nasıl geçer? Kaşıntıya ne yapmalı? Kaşıntı tedavisi nasıl yapılır? İşte tüm bu soruların yanıtları:
Kaşıntı tedavisi
Kaşıntının tedavisi için öncelikle hangi sorunlardan kaynaklı olarak husule geldiği araştırılmalı ve bunun içinde uzman bir cilt doktorunun yolu tutulmalıdır
Kaşıntının tedavisi nedene yönelik yapılır.
Cilt hastalıklarından ve iç hastalıklardan kaynaklı bir kaşıntı söz konusuysa bu hastalıkların tedavisi ile kaşıntı da geçer. Kullanılan ilaçlar kaşıntıya sebep oluyorsa ilaçların kullanımı ya bırakılır ya da eşdeğer başka bir ilaç reçete edilir. Ancak hastalık kaynaklı bir kaşıntı yoksa, o zamanda hastaya bir takım tavsiyelerde bulunulur.

Öncelikle hastaya sıcak banyo yapmaması önerilir. Çok sıcak su ile banyo yapmak deride kaşıntıya yol açar. Hassas bir cilde sahip olanların ise hem banyo esnasında hemde yüzlerini yıkadıklarında kullandıkları sabun ve şampuanların cilt yapılarına uygun olmasına dikkat edilmesi söylenir. Banyo sonrası cilt mutlaka nemlendirilmelidir. HAfif ve ince kıyafetler giyilmelidir.

Bir önceki yazımız olan Bacak arasında kaşıntı nedenleri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: kaşıntı nasıl geçer, yüzdeki kızartı kaşıntı hangi hastalık nasılgeçer, ilac kullanimda gece kasinti, kabaran kızaran kaşıntı hastalığı nasıl geçer, kaşıntı banyo ile geçer mi

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.