->
İnsan beyni farklı kalınlığa ve farklı görevlere sahip olan 3 adet ana zar ile kaplı olmakta ve bu zarların mütenevvi nedenlerden iltihaplanması ise menenjit hastalığını doğurmaktadır. Bu sebeple menenjit hastalığının belirtileri ortaya çıktığı gibi tedavi olmak şarttır. İşte menenjit hastalığı ve belirtileri. Menenjit çok ciddi bir rahatsızlıktır, çünkü zarlarda ortaya çıkan bir iltihaplanma beyin dokusunun da iltihaplanmasına sebep olur. Peki menenjitin belirtileri nelerdir, biliyor muyuz?
Menenjit belirtileri
Menenjit hastalığı en çok çocuklarda görülmektedir ve her anne-baba menenjit belirtileri hakkında bilgi sahibi olmalı ve çocuklarında bu belirtiler vuku bulduğu zaman geç kalmadan acil tedavi için uzmana götürülmelidir
Menenjit hastalığının belirtileri ateşlenme, şiddetli baş ağrısı, halsizlik, ensede ağrı ve sertlik gibi bazen hafif bazen de şiddetli yakınmalardır. Bilinç bulanıklığı da menenjit belirtileri arasında yer almaktadır. Ayrıca kusma, sürekli uyku hali, parlak ışığa hassasiyet, havale geçirme gibi şikayetlerde menenjit hastalığının anlaşılmasını sağlayan belirtilerdir.
Menenjit hastalığı ilk başlarda grip ve nezle gibi üst solunum yolu hastalıklarının belirtileri ile benzerlik gösterebilir ve birkaç gün sonra ise bu belirtiler ağır bir tabloya dönüşebilir. Bazı durumlarda da bağırsak enfeksiyonu olarak anlaşılmaktadır, ancak zaman geçtikçe şiddetli belirtileri neticesinde menenjit kendini ifşa eder.
Bebeklerde menenjit belirtileri oldukça zor anlaşılmaktadır. Bu belirtiler genellikle vücut ısısında düşüklük ya da yükseklik, huzursuzluk, kucağa alındığında ağlamaya devam etmesi, uykulu bir hal içinde olması, anneyi emmek istememesi ve kafadaki bıngıldak bölgesinin normalden daha bombeli görünmesidir.
Bir önceki Periton diyalizinin avantajları başlıklı konumuzda periton diyalizi hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: menenjit geçiren kaç günde kendine gelir, menenjit nasil anlasilir
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.