Şirpençe nasıl tedavi edilir?

Şirpençe nasıl tedavi edilir?

Vücutta birden fazla kan çıbanının meydana gelmesi ve bu çıbanların aynı çevre ve dokuda oluşup genişleme göstererek daha da yayılmasına tıpta karbonkül, halk arasında ise şirpençe denmektedir. Genellikle de çıban bölgesi deriden ayrılır ve bölge yavaş yavaş kapanır. Ancak sorun ilerlediği zaman şirpençe içinde bulunan iltihaplı akıntı kana karışarak hastaların ölümüne yol açabilir.
Şirpençe nasıl geçer?
Şirpençe hastalığının meydana gelmesinden kısa bir süre tahta sertliğinde çıban yumuşayacak ve iltihap dışarı boşalacaktır. Birçok çıbanın birleşip tek çıban gibi görülmesi hastalığı olan şirpençe, tahta sertliğinde, dokunulduğunda şiddetli ağrısı olan, ateş, titreme, halsizlik ve baş ağrısı gibi şikayetlere yol açan bir hastalıktır
Bu nedenle kısa sürede geçmeyen ve daha da ağır bir hal alan şirpençe tedavisi için uzman bir hekime başvurmada geç kalmayın.

Şirpençe hastalığının tedavisi aşamasında ilk yapılan uygulama, çıbanın üzerindeki kabuğu kaldırmaktır. Kabuk kaldırıldıktan sonra cerahatlenme geçene dek antiseptik sıvılarla pansuman uygulanır. Hekimler hastalara zaman zaman sıcak kompres uygulamalarını da söylerler. Ancak şirpençe tedavisi için en etkili şey, antibiyotik ilaç kullanımıdır. Aşırı bir şekilde derinin gergin olması ve şirpençenin derinlerde vuku bulması hastaya ciddi rahatsızlık verdiği için, hastanın rahatlaması açısında cerrahi olarak çıbanın içi de açılabilir.
Bir önceki Deri altı iltihabı nedenleri başlıklı konumuzda deri iltihabı hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: irpene, şirpençe hastalığı, çıban sertlik geçme, şirpençe hastalığı nedir, şirpençe çıbanı

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.