Somatizasyon bozukluğu tedavisi

Somatizasyon bozukluğu tedavisi
Somatizasyon bozukluğu başka hastalıklara bu şekilde karıştırıldığı için hastalık geç fark edilir. Somatizasyon bozukluğuna yakalanan hastaların birçoğu öleceklerini düşünürler ve bunu bir saplantı haline dönüştürürler.
Somatizasyon nasıl tedavi edilir?
Somatizasyon bozukluğunda ortaya çıkan belirtilerin genellikle başka hastalıklarla karıştırılması ve şüphe edilen hastalıkla ilgili hastaların tedavi olmasına rağmen bir süre sonra şikayetler yeniden başlar. Tekrarlayan belirtileri bulunan somatizasyon bozukluğu tedavi edilir mi, somatizasyon bozukluğu nasıl tedavi edilir yazımızın devamında açıkladık.
Genellikle 35 yaş öncesi kadınlarda sıkça görülür hale gelen somatizasyon bozukluğu, uyuklama, mide bulantısı, kusma, çarpıntı, çift görme, bedensel ağrılar, yürüme bozukluğu sersemlik, cinsel isteksizlik gibi belirtilerde kendini gösteriyor
Başka hastalıklardan tedavi olunmasına ve şikayetlerin geçmemesi durumunda somatizasyon bozukluğu fark edildiğinde somatizasyon tedavisine başlanır.

Sürekli ve tekrarlayıcı belirtileri olan somatizasyon bozukluğunun tedavisi hakkında kesin bir metot bulunmamaktadır. Somatizasyon tedavisi olunmasına rağmen hastalar yaklaşık 1-2 sene sonra yeniden rahatsızlıklarını yaşamaya başlayabilirler. Tedavide belirli bir ilaç tedavi yöntemi olmadığından hastaların psikolojik destek görmeleri tavsiye edilir. Toplumsal ve iş hayatında uyum içinde olmak, stresten uzak ve huzurlu bir yaşam sürme somatizasyon bozukluğu tedavisinde önerilen faktörlerdir.

Bir önceki yazımız olan Somatizasyon bozukluğu belirtileri başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: somatizasyon tedavisi, somatoofrm bozukluğu tedavi edilir mi, somatizasyon bozukluğunun çaresi, somatizasyon nasil gecer

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.