Yaşlandıkça uyku süresi azalır mı?

Yaşlandıkça uyku süresi azalır mı?
Yaşlandıkça uyku süresinde azalma olur mu diye soran ziyaretçilerimiz için uzmanlarından bu konu hakkındaki açıklamaları sayfamızda paylaşıyoruz. Uyku süresi yaşlandıkça azalıyor mu işte bu sorunun yanıtı…
Yaşlılık ve uyku arasındaki ilişki
Bu konuda uzmanların yaptıkları bilimsel araştırmalarda, yaşlıların yüzde 25′lik bölümün sabah 5′te kalkıp bir daha uyumadığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar neticesinde yaşlıların sabahın erken saatlerinde uyanmaları geceleri uyku süresinin yaşlandıkça azaldığının göstergesidir. Yaşlıların geri kalan %75’lik kısmı ise gündüzleri erken saatleri uyanıyor ve öğle saatlerinde tekrar uykuya yatıyor ya da oturdukları yerde uyuya kalıyor.

Geceleri alınmayan uyku gündüzün bazı saatlerinde telafi edilmeye çalışılıyor.
Yaşlı insanların büyük bir çoğunluğu sabahları çok erken saatlerde uyanmak gibi uykusuzluk şikayetlerinden yakınıyor ve bu sorunun sebebinin bir hastalıktan yoksa yaşlanmanın getirdiği bir durumdan kaynaklı olduğunu merak ediyorlar
Bu nedenle yaşlıların toplam uyku saati erişkin dönemiyle farklılık göstermemektedir. Sadece sabah erken kalkma ve gece uykusunun gündüz telafi edilmesi söz konusudur. Bunun dışında uyku süresinde azalma olmuyor, uyku saatleri farklılık gösteriyor.

Bir önceki yazımız olan Unutkanlık kaç yaşında başlar? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: kim daha cok uyuyor gencler mi yaslilar mi, yaslilarinuykusu erken gelir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.