Çıban Tedavisi Nasıldır?

Çıban Tedavisi Nasıldır?
Ancak deride bir çatlak olduğunda kıl köklerine inerler ve orada çoğalıp çıbanı oluştururlar. Çok yağlı yemek yiyenlerde deri yağlanacağı için, kıl köklerindeki iltihaplanma daha sık görülebilir. Bu bakteriler, herhangi bir hastalık yapmadan deri yüzeyinde bulunabilirler.
Deri üzerindeki kıl diplerinden cerahat mikroplarının içeriye girerek kıl dibinde ve komşu dokularda iltihap oluşturmasına çıbanadı verilir. Çıbanı oluşturan başlıca etmen, stafilokok bakterisidir

Çıban oluşumunda; deri kızarıp daha duyarlı bir hal alır. Bir zaman sonra içinde irin bulunan çıban başı geçen süreyle gelişir ve ağrılı bir yaraya dönüşür.
Çıban tedavisinde, çıban oluşan bölgenin temiz tutulması çok önemlidir. Daha sonra ki aşama tahrişin önlenmesi ve antibiyotik merhemlerin uygulanmasıdır.
Bu işlemler şu şekilde gerçekleştirilir:
Antiseptik solüsyonlarla yara çevresi temizlenir.
Temizlenen bölge gazlı bir bezle örtüp bantlanır. Mümkün oldukça bölgenin su ile teması engellenmelidir.
Bulunabilmesi durumunda, karaboynuzotu tohumları dövüp, un haline getirip, çıbana sürmek iyileşme sürecini hızlandırır. Aynı şekilde keten tohumu dövülerek bal ile karıştırılıp kullanıldığında da aynı etkiyi yaratır.
Bir önceki Dolama Nedir? Dolama Nedenleri Ve Tedavisi Nasıldır? başlıklı konumuzda dolama sebepleri hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: genital bölgede çıban nasıl geçer, genital bölgede çıkan çıban tedavisi, kirpikte çiban neden olur halk arasındaki adı, çıban çeşitleri, mikini bölgesinde ciban nasil bitgi ile palatilir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.