Derin boyun enfeksiyonu

Derin boyun enfeksiyonu

Derin boyun enfeksiyonları, boyun derin tabakasının derin ve yüzeysel tabakaları arasındaki enfeksiyon oluşumu olarak tanımlanmakta olup, diş ve boğaz enfeksiyonları sonrası husule gelen bir sağlık problemidir.
Bu hastalık yeterli düzeyde tedavi edilmezse ise ölümcül olabiliyor. Diyabet gibi sistemik hastalığı olan kişiler, sık sık bademcik ve farenjit olanlarında derin boyun enfeksiyonları ile karşılaşma riski bulunmaktadır. Boyunda şişlik, ateş, boyun hareketlerinde kısıtlılık, yutkunma zorluğu, ağzın rahat açılamama gibi şikayetler boyun derin enfeksiyonu belirtileri arasındadır. Derin boyun enfeksiyonlarının görülme sebebi ise ağız hijyenine yeteri kadar önem verilmemesi ve bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdaların yeteri kadar tüketilmemesidir.

Derin boyun enfeksiyonu bilhassa diyabet hastalarında görülme riski fazla olan bir sağlık sorunudur
Bu belirtilerin görülmeye başlaması durumunda hastalar muhakkak hekime başvurmalı, tedavi olmalıdır. Tedavisinde antibiyotikler kullanılır. Gerektiği durumda antimikrobiyal tedaviye ek olarak cerrahi işlemelere de başvurulur.

Bir önceki yazımız olan Polip hastaları nasıl beslenmeli? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.Bakılanlar: ağır boyun enfeksiyonu nedir, boğazda şişkinlik, derin boyun enfeksiyonları tedavisi, derin boyun enfeksiyonu belirtileri, derin boyun enfeksiyonu nedir

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.