->
Hızlı yemek kilo aldırmanın yanı sıra bir çok sağlık sorununa da neden oluyor. İftar ve sahurda hızlı yenen yemekler, kilo almayı kolaylaştırıyor. Mide tahrişi, şişkinlik ve hazımsızlık gibi şikayetlere neden olabilir.
Ramazan ayında diyet yapılır mı? en çok sorular sorular arsında. Bu gibi sorunların yaşanmaması için yemeklerin yavaş yavaş ve çok çiğneyerek yenmesi daha sağlıklı olacaktır
Uzmanlar ramazan ayında diyet yapacak kişilere bir kaç öneride bulundu. İftarda ilk önce bir bardak su veya bir zeytin ile açtıktan sonra bir kase çorba içmek hazmı kolaylaştıracak ve şişkinliği önleyecektir. Ana yemeklerde mümkün olduğunca az yağlı yemekler tercih edilmeli ve yavaş yavaş yenmelidir. Hazmı kolaylaştıracak kepekli ekmek ve bulgur pilavı yenmelidir. Şekerli tatlılardan ve kızmartmalardan uzak durulmalıdır. Bol su içmek ve yürüş yapmak kilo vermenize yardımcı olacaktır. Ramazan ayında diyet yaparken mutlaka yeşil çay iççin. Siyah çay uzun süreli açlıktan dolayı kansızlığa neden olabiliyor. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek; adaçayı, rezene ve papatya çayı tercih edilebilir.
Bir önceki Havaların soğuması romatizmayı tetikliyor başlıklı konumuzda fizik tedavi, havaların soğuması ve romatizma hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.