Hamilelikte düşük nedenleri

Hamilelikte düşük nedenleri

Anne vücudu zarar görmüş, yaşama şansı bulunmayan veya kendisine zarar verecek gebelikten abortusla (düşük yaparak) kurtulmaya çalışır.
Aşağıdaki uyarılara dikkat edin
1. İşte hamilelikte başlıca düşük nedenleri…
– Kromozom anomalileri (düşük nedenlerinin %68′ini oluşturur, anne yaşı ilerledikçe olma şansı artar)
– Embriyo sakatlığı (gebeliğin erken dönemindeki bebeğe embriyo denir, ve bu bebekte sakatlık varsa tabiat kendi mekanizması ile bazen bu gebeliği vücuttan atar.)
– Plasenta anormallikleri (plasenta çocuğun eşi olarak ta adlandırılan anne rahmine yapışmış göbek kordonu ile çocuğun beslenmesini, oksijen almasını sağlayan doku)
– Annede rahim içinde şekil bozukluğu, myom, tümör, daha evvel geçirilmiş ameliyat izlerinin bazıları vs
– Ani geçirilen enfeksiyon hastalıkları (kabakulak, kızamık, sarılık, her pes simplex, toxoplazma)
– Annenin kronik vücut hastalıkları (şeker, tiroid vs)
– Hormonal yetersizlik (progesteron yetersizliği?) kesinliği şüphelidir
– Annenin ruhi depresyonları (ani ölümler, büyük korkular)
– Kaza, düşme, elektrik çarpması veya şiddete maruz kalma
– Zehirlenmeler (ilaç zehirlenmesi veya gaz zehirlenmesi vs)
– Sigara ve uyuşturucu maddeler

– Rahim ağzının gevşekliği ile düşük (daha evvelki doğuma bağlı olabilir, nadiren doğuştan olabilir)
– Bazı ışınlar (ultraviyole ışınlarının bazı dalga boyları)
– Beslenme bozuklukları
– Bazı kan uyuşmazlığı tipleri
– Babadan gelen spermin bozukluğu gibi nedenler yer almaktadır. Bu nedenler, günlük yaşantımızda karşılaştığımız küçük kazalardan tutun da genetik problemlere kadar çok çeşitli olabiliyor.
Bebek bekleyen anne-babaların en büyük kabusu olan düşüğün birçok nedeni var
Eğer bayan olarak kan grubunuz Rh (-) negatif ve eşinizin kan grubu Rh (+) pozitif ise kan uyuşmazlığınız var demektir. Kanama düşük veya kürtaj sırasında bunu hekiminize hatırlatarak bir dahaki bebeğinizde sorun çıkmaması için Anti-D (Rhogam) iğnesi yapılmasını isteyiniz. Erkeğin kan grubu Rh (-) negatif kadının kan grubunun Rh (+) pozitif olması durumunda sorun yoktur. Her ikisinin Rh (-) negatif olmasında da yine bir sorun yoktur.
2. Düşürdüğünüz gebelik materyalini-parçasını veya kürtajla gelen parçanın patoloji laboratuarına gönderilerek incelenmesini doktorunuzdan isteyiniz. Böylece düşüğe sebep olan sorun belki bulunabilecek ve bir dahaki gebeliğinizden önce tedavi olarak aynı sorunu yaşamayacaksınız.
Son olarak; her kadın bunu yaşayabilir, bir kere veya bir kaç kez düşük yapmış olma demek bundan sonra gebe kalamayacaksınız demek değildir veya bebek sahibi olamayacaksınız demek değildir, hele hele bundan sonraki gebeliğinizde de düşük olacak demek hiç değildir. Düşük yukarıda da yazdığımız gibi doğanın istemediği-size zarar verebilecek veya sakat olabilecek bir gebeliği seçerek sonlandırmasıdır. Yapmamız gereken panik olmak veya üzülmek değil, doktorunuza güvenip onun önerilerine uymak, istediği test, tahlil ve tetkikleri yaptırarak bir sonraki gebelik için bedenimizi ve ruhumuzu hazırlamaktır.
Bir önceki Kolay hamile kalmak için ne yapmak gerekir? başlıklı konumuzda bebek sahibi olmak, gebelik ve hamile kalmak hakkında bilgiler sunulmuştu.
Bakılanlar: gebelikte elektrik çarpması, hamilelikte dusuk belirtileri nelerdir, abortus incipiens, hamilelikte düşüklerin nedenleri, dusuk

admin hakkında 18864 makale
Öylesine bir hasdta

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.